Sambla

Sambla Oy on lainojen vertailupalvelu, jonka kautta lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Yhdellä lainahakemuksella saat lainatarjouksen jopa 22 eri lainantarjoajalta. Sambla on perustettu vuonna 2014 Ruotsissa, ja se on sittemmin laajentanut toimintaansa Norjaan ja Suomeen. Sillä on toimistot Helsingissä, Tukholmassa, Lundissa ja Oslossa. Työntekijöitä on yhteensä 140. Suomessa Sambla toimii täysin Suomen lakien mukaisesti, ja yrityksen tarjoaman palvelun kautta asioiminen on paitsi ehdottoman turvallista myös nopeaa. Lainahakemuksen jälkeen lainoja pääsee vertailemaan 24 tunnin sisällä, ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat tulevat tilille parhaimmillaan jo samana päivänä.

  • Samblan kautta voi saada vakuudetonta lainaa 60 000 euroon asti
  • Sambla kerää tarjoukset luotonantajilta 24 tunnin sisällä

Samblan tarjoamat tuotteet

Tarvitsetpa rahaa sitten remonttiin, auton ostoon tai matkaan, Sambla kilpailuttaa lainantarjoajat kätevästi yhdellä lainahakemuksella. Samblan välittämät lainat ovat suuruudeltaan aina 200 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Kaikki lainat ovat vakuudettomia, joten takaajia ei tarvita, eikä omaisuutta tarvitse asettaa lainan pantiksi. Palvelu on lainan hakijalle aina maksutonta, sillä palvelusta maksavat lainavertailussa mukana olevat luotontarjoajat. Lainatarjouksien pyytäminen ei myöskään sido asiakasta mihinkään. Hän voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon riippumatta vertailun tuloksista tai hän voi olla valitsematta yhtäkään ja sen sijaan jatkaa etsimistä muualta.


Sambla tekee myös hyväntekeväisyyttä, sillä se jakaa apurahastipendejä ulkomailla opiskelua varten. Yritys haluaa kannustaa korkeakouluopiskelijoita lähtemään opiskelemaan ulkomaille, sillä se haluaa tukea kansainvälistymistä ja tarjota kulttuurillisesti rikastuttavia kokemuksia. Stipendi on suuruudeltaan 1 000 euroa, ja se on suunnattu suomalaisessa yliopistossa tai korkeakoulussa opiskeleville, jotka ovat opiskelleet tai tulevat opiskelemaan ulkomailla. Kyseessä ei ole laina, vaan apuraha, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Sambla ei velvoita stipendin saajaa esittämään opintosuorituksia. Hakuehdot täyttävällä opiskelijalla tulee olla kotikunta Suomessa, ja ulkomailla suoritetut opinnot tulee olla päätoimisia ja kestää vähintään yhden lukukauden.

Miksi lainaa kannattaa hakea Samblan kautta?

Lainojen vertaileminen kannattaa, sillä siten varmistut, että valitset parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Vertailun suorittaminen omatoimisesti yli 20 lainantarjoajan välillä olisi kuitenkin aikaavievä ja työläs prosessi, ja siksipä se kannattaakin teettää Samblan kautta. Tällöin tarvitaan vain yksi lainahakemus, ja Sambla tekee kaiken muun työn puolestasi. Samblan kautta haettavien lainojen todellinen vuosikorko on aina 4,90-50 %. Pankin tarjoama korko määräytyy kunkin asiakkaan taloudellisen tilanteen mukaan, sillä se perustuu muun muassa riskilaskelmiin asiakkaan arvioidusta takaisinmaksukyvystä. Koron lisäksi Sambla selvittää, mitkä ovat lainaan sisältyvät muut kulut, jotka koostuvat esimerkiksi lainanhoitokuluista.

Samblan kautta on mahdollista hakea myös niin sanottua yhdistelmälainaa, jolla voit yhdistää kaksi tai useampaa pienempää lainaa yhdeksi isommaksi lainaksi. Pienen lainan korko on usein suurempi kuin ison. Lisäksi useamman lainan hoitokulut nousevat yhden lainan hoitokuluja suuremmiksi. Yhdistelmälaina tuo siis asiakkaalle selvää säästöä, mikä jättää kuukausittain lisää rahaa elämiseen tai vaikkapa lainan takaisinmaksuun. Vanhat pikavipit, kulutusluotot ja muut korkean koron lainat kannattaa ehdottomasti muuttaa yhdeksi kokonaisuudeksi yhdistelmälainan avulla. Tämä lainamuoto kilpailutetaan samaan tapaan kuin muutkin lainat, joten asiakas saa varmasti edullisimman vaihtoehdon itselleen.

Kuka voi hakea lainaa Samblan kautta, ja miten se tapahtuu?

Jotta Samblan kautta voi hakea lainaa, tulee hakijan olla 18 vuotta täyttänyt, ja hänellä on oltava vähintään 1 000 euron säännölliset kuukausitulot. Hakijan on myös pitänyt olla kirjoilla Suomessa vähintään vuoden ajan. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla tai yhteistyöpankit eivät suostu myöntämään lainaa hakijalle. Tiedot merkinnöistä voi tarkistaa ilmaiseksi kerran vuodessa asiakastietorekisteristä. Kun vertailu on tehty, ja asiakas päättää ottaa lainan Samblan kautta, lainasopimus allekirjoitetaan joko sähköisesti tai perinteisenä paperiversiona. Sen jälkeen rahat siirtyvät asiakkaan tilille nopeasti. Jos kyseessä on yhdistelmälaina, uusi laina menee suoraan vanhojen lainojen maksuun.