OmaLaina.fi

Vertailussa: OmaLaina luotonvertailupalvelu

OmaLaina on suomalaisomisteisen yrityksen LVS Brokers Oy:n suosittu lainanvertailupalvelu ja lainanyhdistäjä, joka sallii sinun kilpailuttaa 100-60 000 euron vakuudettoman lainahakemuksesi samanaikaisesti noin 35 pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Jo 300 000 asiakasta on käyttänyt OmaLaina-palvelua, ja yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 8,9 miljoonaa. Voit valita palvelun sivuilla vaivatta sinulle sopivan laina-ajan, joka voi olla lainasummasta riippuen olla yhden vuoden ja 20 vuoden välillä. OmaLainalla löytyy kumppanuussopimuksia sekä suomalaisten rahoitusyhtiöiden että ulkomaisten digipankkien kanssa. OmaLainan on tullut tunnetuksi lainavertailujen lisäksi sähkömittari.fi -palvelusta, jonka avulla kuka vain voi kilpailuttaa myös sähkösopimuksensa.

  • Kilpailuta lainahakemuksesi samanaikaisesti 35 eri rahoittajan kanssa
  • Maksuton ja ei-sitova palvelu
  • Vakuudetonta lainaa 500–60 000 euroa
  • Laina-aika yhdestä vuodesta 20 vuoteen

Miten palvelu toimii?

OmaLaina yrityksen toiminta perustuu yhteistyökumppanuuteen eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien kanssa. Se toimii ainoastaan lainahakemuksesi välittäjänä – eli se ei siis koskaan myönnä sinulle lainaa suoraan. Palvelu lähettää hakemuksesi samanaikaisesti kolmellekymmenelle eri lainanmyöntäjälle, joista OmaLainan tapauksessa tunnetuimpia ovat Aktia, Norwegian ja POP Pankki. Sivuston verkkosivuilla on ajankohtainen lista eri yhteistyökumppaneista ja selkeästi ilmaistuna esimerkit kuukausierästä ja kokonaiskuluista. Huomaa kuitenkin, että välityspalvelu ei voi taata sinulle, että tulet saamaan lainatarjouksen. Tämä on aina rahoitusyhtiöiden ja pankkien päätettävissä, ja päätös perustuu niihin tietoihin, jotka heille välität.

Pääsääntöisesti lainan saaminen on helppoa, kunhan olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännöllisiä tuloja. OmaLainan tarjoama vertailu on täysin maksuton. Tämä on mahdollista sen ansiosta, että rahoitusyhtiöt ja pankit maksavat välitysmaksun palvelulle saadessaan palvelun kautta uuden asiakkaan. Kun vertailu on tehty, tulee se näkyviin OmaTilillesi. Jos mikään tarjouksista ei ole mielestäsi riittävän hyvä, sinulla ei ole minkäänlaisia velvotteita hyväksyä niitä. OmaLaina tarjoaa toisin sanoen maksuttoman ja ei-sitovan mahdollisuuden vertailla ja kilpailuttaa uutta tai olemassa olevaa lainaa eri lainanmyöntäjien keskuudessa. Säästyt siis paljolta vaivalta täyttäessäsi yhden hakemuksen usean hakemuksen sijasta.

Miten lainan hinta määräytyy?

OmaLaina palvelussa saamasi korkotarjoukset vaihtelevat 4,19 ja 20 prosentin välillä. Yleinen kysymys onkin, että miksi koroissa on niin suuri vaihtelu. Tämä johtuu siitä, että lainantarjoajat asettavat korot oman riskinsä mukaan. Hakemuksesi arvioidaan sen perusteella, minkälainen laina on kyseessä, ja kuinka hyväksi luotonkantokykysi arvioidaan. Saat sitä paremman korkoehdon, mitä paremmin sinun arvioidaan selviytyvän luoton takaisinmaksusta. Tähän vaikuttavat esimerkiksi taloudellinen tilanteesi, muut velat, menot ja tulot sekä asumismuoto. Ajanjaksolla 1.7. – 31.12.2020 Suomen hallituksen päätöksestä lainan nimelliskorko voi kuitenkin olla hakijasta riippumatta enimmillään 10 prosenttia.

OmaLaina tarjoaa kulutuslainojen lisäksi mahdollisuuden anoa yhdistelylainaa eli aiempien velkojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Yhdistelylaina voi säästää sinulle rahaa, mikäli tällä hetkellä maksat korkoa ja lainanhoitokuluja useammasta eri lainasta. Lainan kokonaiskustannukset riippuvat aina olennaisesti siitä, kuinka pitkä laina-aika on kyseessä. Maksuvaikeuksia ei kannata itselleen aiheuttaa – on siis hyvä olla realistinen. On kuitenkin hyvä huomioida, että lainan kokonaishinta pienenee mitä nopeammin sen pystyy maksamaan pois. OmaLaina palvelun kautta saamiesi lainatarjouksien hintaan voi sisältyä myös muita maksuja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitopalkkioita. Nämä kulut eivät koskaan ole enempää kuin 150 euroa vuodessa.

Yhteenveto: OmaLaina luotonvertailupalvelu

OmaLaina palvelu on saanut paljon kiitosta sen käyttöliittymän helppokäyttöisyydestä. Kaikki tieto on selkeästi tarjolla, ja omia tietojaan pääsee tutkailemaan vaivatta OmaTili-osiossa. Yksi selkeä puute on kuitenkin se, että OmaLaina vastaa asiakaskyselyihin ainoastaan sähköpostitse. Suuresta asiakasmäärästä – 300 000 asiakasta vuonna 2020 – on helppo päätellä, että OmaLaina on ehdottomasti yksi Suomen suosituimpia lainanvertailupalveluita. OmaLaina on tullut tunnetuksi erityisesti tarjoamistaan yhdistelylainoista. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että yhdistelylainat eivät välttämättä tuota rahallista etua, sillä lainanantaja itse määrittää korkokaton. Toisaalta risuja täytyy palvelulle antaa siitä, että kaikki asiakkaat eivät suinkaan saa palvelun kautta kilpailukykyistä korkotarjousta.