Lainojen kilpailuttaminen


Olivatpa kyseessä lainat, vakuutukset tai sähkösopimukset, niiden kilpailuttaminen on aina järkiteko. Kilpailuttamisen avulla voit säästää jopa satoja euroja lopullisista kuluista. Kilpailutuksen tarkoituksena on löytää sinulle mahdollisimman edullinen lainatarjous, jossa et maksa turhista kuluista. Kilpailuttaessasi lainoja yhdistelylainaa varten tarvitset tiedot lainoista, joita aiot yhdistelylainalla maksaa. Laske tämänhetkiset kuukausittaiset lyhennykset sekä korko ja kulumäärät. Vertaile laskelmia saamiisi lainatarjouksiin.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon monista tarjolla olevista vaihtoehdoista. Lainaa miettiessä ei siis kannata hyväksyä ensimmäistä tarjousta, vaan kannattaa tutustua siihen, mitä kaikkea on tarjolla. Erot luottokustannuksissa eri lainantarjoajien välillä voivat olla suuria, joten lainojen kilpailuttamisella voi saada aikaan hyvinkin merkittäviä säästöjä. Vaiva on pieni mutta saatu hyöty suuri.

Myös jo olemassa oleva laina kannattaa kilpailuttaa, sillä edullisempi vaihtoehto voi löytyä yhtä hyvin jälkikäteen. Lainan korko on yksi suurimmista kilpailutekijöistä, mutta lainoihin kohdistuu usein myös muita kuluja. Lainan nostamisesta voidaan esimerkiksi veloittaa erisuuruisia summia, jotka pahimmillaan nostavat lainan kokonaiskustannuksia huomattavasti. Vertailemalla eri vaihtoehtoja löytää edullisimman ja itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Yhdistelylainalla voidaan koota yhteen eri lainoja ja pikavippejä. Sen etuna on, että tällöin huolehdittavana on useamman lainan sijaan vain yksi laina yksine korkoineen ja kuluineen. Lainanhoitokulut ja kuukausittain lyhennettävä summa ovat pienemmät kuin yksittäisten lainojen yhteenlaskettu summa olisi. Useamman lainan yhdistäminen tuo siis etuja erityisesti silloin, kun ei enää tahdo pysyä perässä mitä kaikkia lainoja on ja paljonko niistä kertyy kuluja. Kilpailuta yhdistelylainat samaan tapaan kuin muutkin lainasi, sillä myös näiden lainojen välillä on eroja. Sekä summat, korot että lainaehdot voivat vaihdella näissä aivan kuin muissakin lainoissa, joten ensimmäiseen vaihtoehtoon ei kannata tyytyä. Tutustumalla tarjolla oleviin mahdollisuuksiin voi säästää suuriakin summia.

Lainojen kilpailuttaminen tuo säästöjä

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina. Ole siis huolellinen, tee vertailua lainojen välillä ja valitse edullisin ja itsellesi sopivin vaihtoehto kaikista tarjolla olevista lainoista. Edullisin laina voi tuoda säästöä huomattavia summia. Miten olisi tuhannen euron säästö vuositasolla? Lainojen todellisissa vuosikoroissa voi olla useamman prosenttiyksikön eroja.

Säästöä voi tulla myös eroavaisuuksista lainojen muissa kustannuksissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kuukausittaiset maksuerät nousisivat, vaan todennäköisesti ne saadaan päinvastoin laskemaan, kun usean lainan sijaan huollettavana on enää yksi. Samalla poistuvat huolet ja murheet, joita useat kulutusluotot ovat todennäköisesti tuoneet mukanaan. Kulutusluottojen yhdistämisen myötä on henkisesti paljon helpompaa huolehtia yhdestä ainoasta lainasta kuin monista eri lainoista koostuvista kuukausieristä.

Lainojen kilpailuttaminen kertoo lainavaihtoehtojen todellisen hinnan


Kilpailuta lainasi ja valitse pienin korko uudelle lainallesi. Kilpailutuksessa mukana olevien lainojen korot voivat vaihdella paljonkin, jopa 4–20 %, joten mahdollinen säästö voi olla hyvin suuri. Lainan korko riippuu usein kuitenkin lainan suuruudesta: mitä suurempi lainasumma sitä pienempi korko. Joka tapauksessa lainan kilpailuttamisella voi säästää huomattavia summia eikä kyse ole mistään pikkurahoista.

Lainojen kilpailutuksella on suuri merkitys erityisesti silloin, kun kyseessä on lainojen yhdistäminen luotto- ja velkaongelmien ratkomiseksi. Kun saadaan paras mahdollinen korko ja pienimmät mahdolliset kulut uudelle lainalle, luodaan lainanottajalle parhaat mahdollisuudet selviytyä velan maksusta. Tästä voi saada alkunsa kokonaan uudenlainen elämä ilman maksuhäiriöitä, pikavippejä ja luottotietojen menetystä.

Kilpailuttaminen onnistuu niin suurille kuin pienille lainoille

Lainojen kilpailuttamisella voi kohentaa omaa talouttaan. Kun kuukausittain maksettava summa pienenee, jää enemmän rahaa muuhun elämiseen tai jopa säästämiseen. Tämä voi olla ensimmäinen askel matkalla velallisesta velattomaksi. Parhaimmassa tapauksessa velallisen elämän suunta voidaan saada käännettyä, kun päästään eroon monista eri kulutusluotoista. Kilpailutettavia luottoja ovat esimerkiksi autolainat, remonttilainat sekä lomamatkoihin ynnä muuhun kulutukseen otetut lainat. Lainatarjouksia voidaan kilpailuttaa jopa 70000 euroon asti palveluntarjoajasta riippuen. Ongelmana ovatkin usein juuri pienemmät lainat, joita on kertynyt useita erilaisia. Lainaa maksetaan usealle eri taholle useilla eri koroilla. Kilpailuttamalla ja yhdistämällä lainat voidaan tämänkin kokoluokan lainoissa saada aikaan suuria säästöjä, ja vaikutus omaan talouteen on suuri.

• Lainan korko vaihtelee paitsi luotonmyöntäjän myös hakijan mukaan

• Lainojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään


Lainojen kilpailuttaminen tapahtuu nopeasti


Voisi kuvitella, että tarjousten pyytäminen useilta eri lainantarjoajilta veisi paljon aikaa. Lainojen kilpailuttaminen on kuitenkin tehty helpoksi, sillä sen voi tehdä kätevästi esimerkiksi netissä. Lainojen kilpailuttamiseen perehtyneet palveluntarjoajat pyytävät tarjoukset jopa yli 20 lainantarjoajalta yhdellä hakemuksella. Lainojen kilpailuttaminen käy siis nopeasti ja helposti. Lomakkeen voi täyttää netissä itse tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä puhelimessa lainaneuvojan opastamana. Tämän jälkeen palveluntarjoaja lähettää lainahakemukset eteenpäin. Vastaukseksi saa useita lainatarjouksia, joista voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon tai voi olla valitsematta niistä yhtäkään. Lainatarjouksia voi huoletta pyytää useammasta paikasta, sillä ne eivät sido mihinkään eikä niitä tarvitse hyväksyä. Vastaukset tulevat nopeasti, yleensä jo saman päivän aikana.

Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset omien henkilötietojen sekä tulotietojen lisäksi tiedon myös siitä, kuinka paljon aiot lainaa hakea, kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukaudessa ja minkälaisella laina-ajalla.

Lainaa haettaessa lyhennyserää ei kannata laskea liian tiukkaan suhteessa taloudelliseen tilanteeseen, sillä lainan lyhennys tulee pystyä tekemään myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa. Suositeltavaa on ottaa mieluummin pienempi kuukausittainen lyhennys kuin suuri, sillä lainaa on useimmiten mahdollista lyhentää enemmän kerralla tai mahdollisesti kerralla kokonaan pois, mikäli taloudellinen tilanne sen mahdollistaa.


Onko lainojen kilpailuttaminen netissä turvallista?

Perinteisesti lainaa on haettu pankista tai muusta rahoituslaitoksesta menemällä paikan päälle. Tällainen toiminta vie kuitenkin sekä aikaa että energiaa, varsinkin jos haluaa tehdä vertailua eri luotontarjoajien välillä. On helppo ymmärtää, että lainojen vertailu käy netissä kätevämmin, helpommin ja nopeammin. Mutta onko turvallista antaa omia henkilökohtaisia tietojaan netissä? Kyllä, lainoja voi kilpailuttaa netin kautta turvallisin mielin. Palvelut toimivat turvallisessa, salatussa ympäristössä, jolloin ulkopuolisten ei ole mahdollista päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin. Tietoja ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille esimerkiksi markkinointitarkoituksiin. Varovaisuus netissä ei koskaan ole pahasta ja kannattaa aina miettiä, kehen luottaa. Lainojen kilpailutusta tarjoavat suomalaiset yritykset eivät kuitenkaan luovuta tietoja kenellekään, joille ne eivät kuulu.


Tuoko lainojen kilpailuttaminen ylimääräisiä kuluja?


Lainoihin sisältyy aina kuluja, joita ei tule ehkä heti ajatelleeksi. Lainojen kulut eivät koostu pelkästään korkokuluista, vaan niihin liittyy aina myös erilaisia käsittelykuluja. Lainojen kilpailuttaminen sen sijaan on maksutonta, ja siksi sen voi tehdä ihan vain kokeilu- ja tutkimusmielessä. Lainojen kilpailuttamisella on tarkoitus pienentää kuluja. Jos haet uutta lainaa, voit vertailla ja tutustua edullisimpiin vaihtoehtoihin. Jos sinulla on jo laina, voit kilpailuttaa sen ja katsoa, löytyisikö jokin edullisempi vaihtoehto. Itse kilpailuttaminen on siinä mielessä huoletonta, että se ei tuo ylimääräisiä kuluja eikä se sido mihinkään. Tarkoituksena on nimenomaan tutkia, onko mahdollista pienentää kuluja ja täten mahdollisesti kohentaa omaa taloutta.


Lainoja kilpailuttamalla voi vertailla korkoja


Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda suuriakin säästöjä, sillä lainojen korot voivat vaihdella paljon. Mitä suurempi laina sitä suuremmista säästöistä puhutaan, mutta erot voivat olla merkittäviä myös pienemmissä luotoissa. Korot vaihtelevat luotontarjoajan mukaan, joten pyytämällä tarjouksia eri paikoista voi saada hyvinkin erilaisia tuloksia. Vaivannäkö siis usein palkitaan edullisemman lainankoron muodossa.

Korkoon vaikuttavat kuitenkin myös lainaa pyytävän henkilön, tai yrityslainaa hakevan yrityksen tiedot. Pankkien yksilöllisestä hinnoittelusta johtuen, kaikki hakijat eivät saa lainaa samalla korolla samasta paikasta. Lopulliseen korkotasoon vaikuttavat muun muassa oma tulotaso, varallisuus, mahdolliset muut velat sekä se, onko työsuhteen laatu määräaikainen vai vakituinen. Nämä tiedot kertovat lainanmaksukyvystä, mikä lopulta vaikuttaa myös korkotasoon. Lainanantajat arvioivat asiakasta ja tarjoavat lainaa asiakkaan mukaan.


Lainojen kilpailuttaminen säästää aikaa ja rahaa


Lainan kilpailuttamisella voi saada aikaan merkittäviä säästöjä. Uusi laina on aina kannattavaa kilpailuttaa, ja eri vaihtoehtoja kannattaa tutkia ennen kuin tekee lopullisen päätöksen. Aina ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että myös vanhan lainan voi kilpailuttaa. Se jopa kannattaa tehdä aina muutaman vuoden välein, sillä jokin muu taho voi tarjota lainaa nykyistä edullisemmin. Lainan kilpailuttamisella säästää myös aikaa. Yhdellä hakemuksella saa lainatarjouksen yli 20 lainantarjoajalta. Joskus voi olla niinkin, että jokin taho ei myöntäisi lainaa ollenkaan, mutta joku toinen voi sen tehdä. Tekemällä hakemuksen netissä säästää aikaa, kun kyselyä ei tarvitse tehdä jokaiselle erikseen paikan päällä. Lainatarjouksia voi vertailla rauhassa eikä niistä tarvitse hyväksyä yhtäkään, jos ei ole tyytyväinen tulokseen.