Lendo

Lendo Oy on lainanvälityspalvelu, joka kilpailuttaa lainat nopeasti ja helposti ilman ylimääräisiä kuluja. Lendo on osa norjalaista Schibsted Media Group -konsernia, ja se on toiminut Suomen markkinoilla vuodesta 2014 lähtien. Suomen lisäksi Lendo toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Itävallassa. Yrityksen tarjoaman vertailupalvelun kautta asiakas voi kilpailuttaa Lendon yhteistyöpankit yhdellä lainahakemuksella, ja vastauksen saa viimeistään 24 tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Palvelun kautta annetut lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää. Lendo Oy toimii täysin puolueettomasti. Asiakas tekee itse päätöksen, keneltä lainan haluaa ottaa – vai ottaako sitä ollenkaan.

  • Lendon kautta voi saada lainaa 500–60 000 euroa
  • Lainan takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta

Lendon tarjoamat tuotteet

Lendo tarjoaa lainanvertailupalvelun, joka tuo helpotusta arjen yllättävissä tilanteissa. Kulutusluottoa on mahdollista saada Lendon yhteistyökumppanien välityksellä 500–60 000 euroa, ja se on nimensä mukaisesti tarkoitettu arjen menoihin ja hankintoihin. Lendon avulla voi saada myös yhdistelylainaa, jolla voit yhdistää kaksi tai useampaa lainaa yhdeksi lainaksi. Tämä on kannattavaa, koska näin voit säästää lainojen korko- ja hoitokuluissa. Pienillä lainoilla nimittäin on usein korkeampi korko, ja usealla lainalla on monta eri lainanhoitomaksua. Yhdistämällä lainat näitä kuluja voidaan pienentää huomattavasti, jolloin rahaa säästyy muuhun. Esimerkiksi lainan poismaksu voi sujua nopeammin yhdistämisen jälkeen.

Lendon palvelu keskittyy siis lainojen kilpailuttaminen. Yhdellä hakemuksella voit saada lainatarjouksia jopa 21 pankilta ja luotonantajalta. Hakemuksen täyttäminen netissä ei sido mihinkään, sillä mitään tarjousta ei ole pakko hyväksyä. Tarjoukset raukeavat itsestään viimeistään 30 päivän kuluessa. Tämän lisäksi kilpailuttaminen on täysin maksutonta. Lendo saa palkkion yhteistyökumppaneiltaan, joten asiakkaan ei tarvitse maksaa palvelusta mitään. Lendon laina on aina vakuudetonta lainaa. Takaajia ja vakuuksia ei siis tarvita. Lainan voi nostaa, kun on vertailun pohjalta päättänyt, mikä tarjous tuntuu parhaimmalta. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Kaikki lainat eivät ole samanlaisia. Eroja voi olla lainojen koroissa, mutta eroavaisuuksia voi tulla myös lainojen käsittely- ja hoitokuluissa, joita ei ehkä ensi silmäyksellä edes huomaa. On siis selvää, että lainoja kannattaa vertailla ennen lopullisen päätöksen tekoa. Ensimmäistä lainatarjousta ei kannata hyväksyä ennen kuin on kartoittanut muut vaihtoehdot. On kuitenkin selvää, että jos lähdet itse vertailemaan 21 pankkia ja luotonantajaa, se vie paljon aikaa ja energiaa. Lendon avulla tämä valtava urakka hoituu yhdellä ainoalla hakemuksella, ja tuloksen saa jopa minuuteissa tai viimeistään vuorokaudessa.

Lendon korko asettuu tavallisesti 4,90 % ja 10 % välille. Lendo ei voi kuitenkaan vaikuttaa siihen, minkälaisella korolla pankit ja luotonantajat tarjoavat lainaa, sillä nämä määrittelevät koron aina itsenäisesti ja yksilöllisesti hakijan mukaan. Tämä arvio perustuu riskiarviointiin esimerkiksi hakijan mahdollisesta kyvystä maksaa laina takaisin. Kun saat Lendon tekemän vertailun, saatat huomata, että se sisältää lainatarjouksia useilla eri koroilla. Tällöin on sinun tehtäväsi päättää, mikä tarjous on mielestäsi paras juuri sinulle. Nimelliskoron lisäksi lainasta peritään erilaisia hoitomaksuja, ja kun ne lisätään nimelliskorkoon, saadaan lainan todellinen vuosikorko.

Kuka voi hakea lainaa Lendon kautta?

Luotonantajat ovat asettaneet tiettyjä kriteerejä sille, kuka voi hakea lainaa Lendon kautta. Hakijalla on oltava säännöllisiä palkka- tai eläketuloja yli 791 euroa kuukaudessa bruttona, eikä hänellä saa olla luottohäiriömerkintöjä. Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias, ja hänen tulee asua vakituisesti Suomessa. Jotta lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu, hakijalla tulee olla myös omat verkkopankkitunnukset sekä henkilökohtainen sähköpostitili. Jos nämä yllä mainitut kriteerit täyttyvät, voi asiakas hakea lainaa Lendon kautta. Lopullisen päätöksen lainan myöntämisestä tekee kuitenkin luotonantaja. Lendo toimii välittäjänä ja vertailupalvelun suorittajana, ja ei siis itse myönnä lainaa.