Saldo

Vertailussa Saldo luotonantaja

Saldo luotonantaja on suomalainen vuonna 2015 avattu lainapalvelu, jota ylläpitää Saldo Finance Oyj -niminen rahoitusalan yritys. Aiemmin Tact Finance Oyj:kin tunnettu yritys tarjoaa asiakkailleen monipuolisia lainoja: 500-2 000 euron jatkuvia luottorajoja sekä 1 000-10 000 euron arvoisia kertalainoja. Näitä lainoja on päässyt hyödyntämään jo yli 500 000 asiakasta. 1.7.2020 voimaantulleen lakimuutoksen ansiosta kulutusluotoille on nyt asetettu korkokatto. Koska korkokatto vaikuttaa vain uusiin lainoihin, on joissakin tapauksissa järkevää vertailla ja kilpailuttaa oma lainansa ja selvittää, tarjoaisiko kilpailija parempia korkoehtoja. Tässä artikkelissa pääset lukemaan minkälaisia lainoja ja korkoehtoja Saldolla on tarjottavana!

  • Saldo on vuonna 2015 avattu suomalainen lainapalvelu
  • Se on palvellut jo yli 500 000 asiakasta
  • Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu
  • Asiakkaan omien tarpeiden mukaan räätälöidyt Saldolimiitti tai Saldolaina
  • Lainaa voi hakea Suomessa asuva täysi-ikäinen, jolla on suomalainen pankkitili sekä luottotiedot kunnossa

Saldolimiitti – miten se eroaa lainasta?

Saldo tarjoaa saldolimiittiä, joka soveltuu pienempään lainantarpeeseen. Saldolimiitissä määritellään asiakkaalle luottoraja (luottolimiitti), jonka puitteissa voi tehdä nostoja aina 2 000 euron rajaan saakka. Kiinteää laina-aikaa ei ole määritelty, vaan saldolimiittiä voi käyttää sitä mukaa kuin sitä maksaa takaisin. Takaisinmaksu tapahtuu saldolimiitissä kuukausittain, ja kuukausierän suuruus riippuu kulloinkin käytössä olevan luoton määrästä. Toisin sanoen, mitä enemmän asiakas on luottoa nostanut, sitä enemmän kuukauden vähimmäismaksuerä on. Kuukausierä saldolimiitissä alkaa 49 eurosta. Saldolimiittiä ei koskaan tarvitse nostaa tilille samalla kertaa, vaan eriä voi nostaa aina oman tarpeen mukaan Saldo-palvelussa tai yksinkertaisesti tekstiviestillä.

Tehdessä lainavertailua Saldon ja muun lainanantajan välillä on syytä ottaa huomioon lainanhoitokulut, nimelliskoron määrä ja erityisesti todellinen vuosikorko. Saldolimiitin lainanhoitokulut ovat 0,01 % päivässä ja niille on asetettu maksimiksi 150 euroa vuodessa. Nimelliskorko puolestaan on 19,9 %. Toisin sanoen, todellinen vuosikorko 2 000 euron suuruiselle Saldolimiitille on 29,6 %. Tämä todellinen vuosikorko on kilpailukykyinen muihin lainantarjoajiin verrattuna. Erityinen etu Saldolimiitissä on se, että ylimääräisiä korkoja ei pääse kertymään, kun nostaa kerralla vain tarvitsevansa summan. Käyttäessään saldolimiittiä asiakas maksaa vain sen hetkisen lainasumman korkoa. Luottoraja säilyy kuitenkin koko ajan 2 000 eurossa.

Saldolaina

Saldolaina on Saldon toinen yksityisasiakkaille tarjoama lainapalvelu. Se on perinteinen tasaerälaina, joka on tarkoitettu käytettäväksi normaaleihin arjen hankintoihin. Lainaa on mahdollista saada 1 000-10 000 euroa. Tähän luottotyyppiin ei tarvitse lainkaan vakuuksia tai takauksia. Nostettua lainasummaa maksetaan takaisin samankokoisissa erissä, ja laina-aikaa on mahdollista saada 12-88 kuukautta. Kuukausimaksut puolestaan vaihtelevat 29-399 euron välillä. Joitain rajoituksia Saldo on kuitenkin asettanut tälle tasaerälainalle. Esimerkiksi 1 000 euron luoton maksimi-takaisinmaksuaika on 52 kuukautta. Saldolaina maksetaan kokonaisuudessaan asiakkaan tilille, ja siitä ei yleensä tehdä ylimääräisiä nostoja kuten joustoluotoissa.

Saldo laina soveltuu suurempaan kertaluontoiseen rahantarpeeseen. Lainan korko vaihtelee 13,9 ja 19,9 % välillä, ja se määräytyy jokaiselle henkilökohtaisesti lainahakemuksen perusteella. Lainanhoitokulut, samoin kuin Saldolimiitissäkin, ovat 0,01 % päivässä. 1000 euron lainalle tämä tarkoittaa noin kolmen euron laskua kuukaudessa. Lainanhoitokulut ovat maksimissaan 150 euroa vuodessa. Todellinen vuosikorko puolestaan on 21,3-29,5 %. Laina-aika on 12–88 kuukautta. Kuukausieräksi määräytyy tällöin 29-399 euroa lainan suuruuden mukaan. Jos nimelliskorko on 13,9 %, lainasumma 2 000 euroa ja laina-aika 25 kuukautta, todelliseksi vuosikoroksi määräytyy 21,3 %. Luoton hinnaksi tulee tällöin kaiken kaikkiaan 2 475 euroa.

Yhteenveto Saldo luotonantajasta

Saldo tarjoaa yksityisasiakkaille kahta eri lainamahdollisuutta: joustavaa Saldolimiittiä ja toisaalta suurempaan kertaluontoiseen tarpeeseen kohdistettua Saldolainaa. Asiakkaan on hyvä valita lainansa oman henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Jos lainan tarve on pitkäaikainen, on Saldolimiitti nimittäin luultavasti se järkevämpi valinta, sillä korkoa maksetaan kerralla pienemmästä rahasummasta – vaikka todellinen vuosikorko onkin korkeampi. Saldo on saanut paljon kiitosta joustavasta lainahakemuksesta, joka on helppo tehdä verkossa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Lainapäätökset myös tulevat hakijalle välittömästi. Saldo tarjoaa myös erilaisia maksullisia lisäpalveluita, kuten eräpäivän siirtoa, e-laskua ja pikasiirtoa. Kaiken kaikkiaan, Saldo tarjoaa luotettavaa lainapalvelua, jota kannattaa harkita lainavertailua tehdessään.