Etua.fi

Etua.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, joka on perustettu vuonna 2008. Se on pisimpään toiminut lainavertailupalvelu Suomessa, ja sille on myönnetty avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä. Etua.fi:n kautta asiakas tavoittaa yhdellä lainahakemuksella useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, mikä tekee lainojen vertailusta helppoa. Palvelun kautta voit hakea esimerkiksi kulutusluottoa, asuntolainaa, yrityslainaa tai vanhat kulutusluotot ja osamaksusopimukset yhdistävää yhdistelylainaa. Etua.fi Kattokorko -palvelun kautta haettavien lainojen korko vaihtelee 4 % ja 10 % välillä. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta mihinkään, ja palvelun käyttäminen on kuluttajalle aina täysin maksutonta.

  • Etua.fi on kuluttajalle ilmainen
  • Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään
  • Saat lainapäätöksen välittömästi

Kuka lainaa voi saada ja miten sitä haetaan?

Etua.fi -sivuston kautta lainaa voi hakea kuka tahansa Suomessa pysyvästi asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset kuukausitulot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa voi hakea yksin tai yhdessä samassa taloudessa asuvan avo- tai aviopuolison kanssa. Haettaessa lainaa yhdessä puolison kanssa molemmat hakijat vastaavat lainasta ja sen takaisinmaksusta yhteisvastuullisesti. Rinnakkaishakija parantaa mahdollisuuksia saada lainaa silloin, kun on kyse suuremmista summista, esimerkiksi asunto- tai remonttilainasta. Lainatarjousten sisältö, lainan korot ja maksuehdot vaihtelevat haetun lainan, lainanantajan ja asiakkaan maksukyvyn mukaan. Henkilö, jolla on maksuhäiriömerkintä Suomen Asiakastiedon luottotietorekisterissä, ei voi saada lainaa Etua.fi:n kautta.

Lainan hakeminen Etua.fi -sivuston kautta on yksinkertaista: hakija täyttää lainahakemuksen nettisivulla, ja Etua.fi kilpailuttaa hakijan puolesta vähintään 10 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Hakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia, ja henkilökohtaisen lainatarjouksen saa pian hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kulutusluottojen kohdalla tarjouksen saa jo muutamassa minuutissa tai viimeistään noin tunnin kuluessa, mutta asunto- tai yrityslainan kohdalla aika on yleensä muutamia päiviä. Saatuja tarjouksia voi vertailla rauhassa ilman sitoutumista. Näin asiakas pystyy helposti valitsemaan itselleen ja omaan talouteensa parhaiten sopivan lainatarjouksen. Palvelun käyttö on asiakkaalle ilmaista.

Etua.fi -sivuston palvelut

Etua.fi -sivuston kautta voi kilpailuttaa lainoja yhdellä sähköisellä hakemuksella. Kulutusluottoa haettaessa haettava summa voi vaihdella 500—60 000 euron välillä, ja laina-aika voi olla 1—18 vuotta. Kulutusluottojen korko vaihtelee lainasta riippuen 4,68—20 % välillä. Etua.fi Korkokatto -palvelun kautta haetun lainan maksimikorko on 10 %. Asuntolainoissa suurin mahdollinen lainasumma on kulutusluottoa suurempi, ja lainan korko vahvistuu pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa. Yrityslainaa voi hakea Etua.fi:n kautta 2000–100 000 euroa ja takaisinmaksuaika on pisimmillään 24 kuukautta. Yrityslainalle vaaditaan aina vähintään yksi takaaja, 20 000 euron ylittävissä summissa kaksi takaajaa.

Etua.fi:n kautta voi hakea myös niin sanottua yhdistelylainaa. Yhdistelylaina nimensä mukaisesti yhdistää hakijan olemassaolevat kulutusluotot, pienlainat, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat yhdeksi lainaksi, jolloin kuluttajan on mahdollista säästää lainanhoitokuluissa ja koroissa. Yhdistelylaina myös helpottaa talouden hallitsemista, kun lyhennettävänä on ainoastaan yksi laina kuukaudessa ja vaikkapa lyhennysvapaasta voi neuvotella yhden ja saman palveluntarjoajan kanssa. Etua.fi tarjoaa lisäksi Etua Maksuturva -palvelua, joka auttaa lainojen takaisinmaksussa muuttuvissa elämäntilanteissa. Jos esimerkiksi sairastut tai joudut äkillisesti työttömäksi, voit käyttää maksuturvasta saamaasi kuukausikorvausta lainan lyhentämiseen tai laskujen maksamiseen. Etua Maksuturva helpottaa myös perheen taloustilannetta kertakorvauksella mahdollisen kuolemantapauksen yhteydessä.

Etua Oy yrityksenä

Etua.fi on perustettu vuonna 2008 ensimmäisenä suomalaisena lainanvertailupalveluna, ja sen palvelulle on myönnetty avainlippu-tunnus. Monista muista lainanvertailupalveluista poiketen Etua.fi kilpailuttaa kulutusluottojen lisäksi myös asuntolainoja ja yritysluottoja. Etua Oy:n pääomistaja on mediakonserni Alma Media Oyj. Yritys toimii yhteistyössä monien eri finanssialan yritysten kuten esimerkiksi Aktian, Nordean ja Saldon kanssa. Vuonna 2020 tammikuun ja elokuun välillä sivuston kautta on kilpailutettu lainoja yli 100 miljoonan euron arvosta. Yli 10-vuotisen toimintansa aikana Etua.fi on palvellut jo yli 150 000 tyytyväistä asiakasta. Trustpilot-arvostelusivuston kautta Etua.fi:lle annettujen 590 arvostelun keskiarvo on 4,3/5*.