Sortter

Sortter lainavertailupalvelu

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu, jolle on myönnetty kotimainen avainlippumerkki. Sortterilla kilpailutat lainat nopeasti ja helposti. Yhdellä hakemuksella saat luettelon kaikista tarjotuista lainoista, ja ne on järjestetty niin, että ensimmäisenä on todellisen vuosikoron mukaan halvin vaihtoehto. Sortter palvelussa kilpailutettu laina on siis aina edullinen ja reilu. Lainahakemus jättäminen ei sido mihinkään ja on sinulle täysin ilmaista. Asiakas voi itse valita mieluisimman lainavaihtoehdon tai voi olla hyväksymättä yhtäkään. Päätös on asiakkaan oma. Palvelu on täysin maksuton ja puolueeton. Rahat tulevat tilille nopeasti, jopa saman päivän aikana tai viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

  • Sortterin kautta voi saada vakuudetonta lainaa 60 000 euroon asti
  • Maksuaikaa voi saada isompaan lainaan jopa 15 vuotta

Sortterin tarjoamat tuotteet

Sortter tarjoaa lainojen vertailupalvelua, jossa asiakas pääsee vertailemaan lainoja yhdellä hakemuksella jopa 20 luotonantajalta. Se, mihin tarkoitukseen lainaa hakee, on hakijan itsensä päätettävissä. Tyypillisimmin lainaa haetaan arjen menoihin, kuten vaikkapa remonttiin tai auton ostoon. Usein haetaan myös niin sanottua yhdistelmälainaa, jonka avulla voi yhdistää kaksi tai useampaa luottoa yhdeksi lainaksi. Yhdistelmälainalla saadaan yleensä lainan korkoa pienemmäksi ja hoitokuluja vähennettyä, joten se tulee asiakkaalle paljon edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin monta pientä erillistä lainaa. Tämä säästää rahaa ja antaa mahdollisuuden vaikka maksaa laina takaisin suunniteltua nopeammin.

Sortter Oy:n kautta haettavat lainat ovat aina vakuudettomia, joten takaajia ei tarvita. Palvelu on lainan hakijalle aina maksutonta. Yrityksen toiminta perustuu yhteistyösopimuksiin. Rahoitus tulee lainantarjoajilta, jotka saavat tarjouksensa esille asiakkaalle toimitettavaan luetteloon. Tämän lisäksi Sortter tarjoaa parhaan koron takuun. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli päätät ottaa lainan Sortterin kautta, mutta löydät myöhemmin Sortterin kumppaneihin kuuluvalta taholta edullisemman lainatarjouksen, Sortter lupaa hyvittää lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti. Tämä tekee lainojen vertailusta huoletonta, sillä asiakas tietää saavansa parhaan mahdollisen tarjouksen. Lainat on eritelty selkeästi, eikä niihin sisälly pikkuprintillä merkittyjä piiloehtoja.

Sortter kokemuksia

Netistä löytyy paljon käyttäjien kirjoittamia arvosteluita ja kokemuksia Sortterista. Muun muassa Iltalehdestä löytyy useita Sortterin asiakkaiden haastatteluita: Sami kilpailutti pienlainansa – ”Satojen eurojen säästö joulun alla on tosi hyvä juttu” ja Joni kyllästyi maksamaan kalliita luottoja ja kituuttamaan – ”Kilpailutin lainani, ja nyt on helpompi hengittää”. Käyttäjät ovat jättäneet myös arvosteluita Googleen. Anne kitetyttää ajatuksensan Sortterista seuraavasti “Nopea ja sujuva palvelu” ja antaa arvosankasi 5/5.

Miksi lainaa kannattaa hakea Sortterin kautta?

Lainoissa on paljon eroja. Korot ovat erisuuruisia, mutta eroavaisuuksia löytyy myös muista kuluista kuten esimerkiksi lainojen hoito- ja käsittelymaksuista. Lainat kannattaa siis aina kilpailuttaa, mutta sen tekeminen omin voimin olisi kovin työlästä ja aikaavievää. Sortter kilpailuttaa lainat yli 20 luotonantajalta yhdellä ainoalla hakemuksella, mikä tekee prosessista asiakkaalle niin helppoa kuin vain on mahdollista. Asiakas saa lainatarjouksiinsa parhaat mahdolliset ehdot nopeasti ja vähällä vaivalla. Sortterin kautta myönnetyt lainat ovat usein myös edullisempia kuin suoraan pankista haetut. Sortter nimittäin hankkii pankeille ja rahoituslaitoksille uusia asiakkaita ja pystyy näin neuvottelemaan hintoja alaspäin kuluttajan hyväksi.

Sortterin kautta haettavien lainojen korko on 4–20 %, ja tarjoukset on järjestetty edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Tämän ansiosta vertailu on helppoa, ja asiakas näkee heti, mikä tarjouksista on hänelle edullisin vaihtoehto. Mitään tarjousta ei ole kuitenkaan pakko hyväksyä, vaan asiakas on vapaa jatkamaan etsimistä niin halutessaan. Lainan takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta ja hakemuksessa esitetystä maksuaikatoiveesta, mutta suurimmissa lainoissa se voi olla jopa 15 vuotta. Lainan voi kuitenkin aina maksaa takaisin nopeutetussa aikataulussa, sillä se on laissa määritetty oikeus, joka jokaisella lainanottajalla on sopimuksista riippumatta.

Kuka voi hakea lainaa Sortterilta, ja miten se tapahtuu?

Sortterin kautta voi hakea lainaa, kunhan tietyt ehdot täyttyvät. Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias, hänen tulee asua vakituisesti Suomessa ja hänellä on oltava säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Joillakin pankeilla voi olla myös tätä tiukempia ehtoja, mutta tällöin Sortter toimittaa hakemuksen vain niille pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden ehdot hakija täyttää. Jos pankki vaatii dokumentteja tuloista, kuten esimerkiksi palkkakuittia tai verotuspäätöstä, Sortter tiedottaa tästä selkeästi tarjouksen yhteydessä. Kun asiakas haluaa hyväksyä jonkin esitetyistä lainatarjouksista, sopimus voidaan allekirjoittaa verkossa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja rahat ovat tilillä nopeasti.

Lue lisää Sortterista

 

Artikkelia on päivitetty 24.1.2021