Blue Finance

Blue Finance on Suomessa 2011 perustettu kulutusluottoja myöntävä yritys. Blue Finance tarjoaa asiakkailleen avoimia lainoja, jotka vaihtelevat 100 eurosta 50 000 euroon. Blue Finance Oy on virallisesti merkitty Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään Luotonantajarekisteriin, mikä takaa sen, että kyseessä on varmasti luotettava ja turvallinen vaihtoehto lainalle. Luotonantajarekisteriin pääseminen vaatii sen, että yrityksen toiminta tutkitaan, ja että yrityksen toiminta on läpinäkyvää. Yrityksellä tulee siis olla hyvät toimintatavat sekä riittävät tiedot ja taidot lainayhtiönä toimimista varten. Tutkinnassa käydään läpi myös yrityksen taustahenkilöt sekä heidän soveltuvuutensa alalle. Tällä hetkellä Blue Finance tarjoaa asiakkailleen kahta erityyppistä lainaa:

  • Arkilaina
  • Yritysluotto

Arkilaina

Arkilaina on periaatteessa sama asia kuin joustolaina, eli se on tarkoitettu lyhytaikaista rahoitusta varten arjen välttämättömiin menoihin. Esimerkiksi, jos autosi menee yhtäkkiä rikki ja sinulla ei ole vielä varaa korjata sitä, mutta tarvitset autoa töissä käymiseen, niin arkilaina on oikea valinta. Blue Financen tarjoama arkilaina on suuruudeltaan minimissään 100 euroa ja maksimissaan 500 euroa. Blue Finance myöntää arkilainoja oikeustoimikelvollisille Suomessa asuville vähintään 18-vuotiaille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja, jotka pystyvät sopimuksen mukaan hoitamaan lainan. Pankista riippuen lainan hyväksymisen jälkeen laina on yleensä Blue Financen mukaan tilillä kahden päivän sisällä.

Blue Financen Arkilainalla on neljän kuukauden takaisinmaksuaika, ja tässä ajassa sen voi maksaa pois joko kerralla tai osissa. Esimerkiksi, voit maksaa kerran kuussa tietyn summan, kunnes laina on maksettu pois korkoineen. Voit myös maksaa koko summan pois neljän kuukauden jälkeen. Lainanhoitomaksu Blue Financen arkilainan kohdalla on tällä hetkellä 3,65 % lainasummasta, ja luottokorko on 9,90 %. Todellinen vuosikorko arkilainassa on 26,40 %. Korot ovat siis melko tavanomaisia pienlainalle. Arkilainan hakeminen onnistuu yksinkertaisella lomakkeella, jonka täyttämisen jälkeen Blue Finance Oy suorittaa luottotarkistuksen Instantor AB -palvelun kautta. Päätöksen saat kahdessa arkipäivässä.

Yritysluotto

Blue Financen toinen tuote on yritysluotto, joka nimensä mukaan voidaan myöntää vain yrityksille. Yritysluottoa voi saada nopealla hakemuksella 1 000 eurosta 50 000 euroon, ja Blue Financen mukaan rahoituksen tarvetta ei tarvitse välttämättä määritellä sen enempää. Yrityksien rahoitusta hoitaa yhtiö Blue Finance Corporate Lending Oy. Myös yritysluottoa voi siis hakea nopeasti netissä lomakkeella. Blue Finance eroaa muista yrityksille lainoja myöntävistä yrityksistä siten, että se myöntää usein myös aloitteleville yrityksille lainoja, mitä useimmat rahoituslaitokset eivät tee. Tämä tukee yritysmaailman uusia tuulia ja kehittää yhteiskuntaa luomalla uusia työpaikkoja.

Yrityslainaa on mahdollista saada Blue Financelta myös enemmän kuin 50 000 euroa, mikäli rahoituksen tarve on hieman suurempi. Näissä tapauksissa Blue Finance tekee yrityksen kanssa tiivistä yhteistyötä rahoituksen tarpeen selvittämiseksi. Blue Finance suositteleekin yrityksiä ottamaan heihin yhteyttä ja kysymään tarjousta, jos ilmenee, että voisi tarvita hieman suurempaa rahoitusta yritykselle. Kulut lainalle määräytyvät lainatarjouksen mukaan. Blue Finance takaa nopeat lainojen käsittelyt myös kaikille yritysluotoille, ja lainapäätöksen jälkeen rahoituksen saa käyttöön välittömästi. Tietenkin räätälöityä rahoitustarjousta haettaessa päätöksessä voi kestää hieman kauemmin, mutta Blue Finance takaa, että palvelu heillä on aina nopeaa.

Yhteenveto

Blue Finance vaikuttaa olevan vastuullinen sekä joustava lainayhtiö, he eivät myönnä luottoja maksuhäiriömerkinnän saaneille ja lainasumman voi hakija itse päättää. Blue Financella korotkin ovat melko tavanomaisia, ja erityisesti yritysluotoissa löytyy hyvin joustavuutta. Erityisesti yrityksille Blue Finance vaikuttaisi olevan hyvin varteenotettava vaihtoehto. Palvelu heillä on nopeaa, ja hakemukset sujuvat vaivattomasti. Hakemukset käsitellään kello 7-23 välisenä aikana joka päivä, ja luottopäätökset saapuvat melko nopeasti. Lainoille saa myös erityispalveluita, kuten lainahakemuksen express -palvelu, jolloin hakemus käsitellään välittömästi. Lainan voi myös saada tilille heti ottamalla